Wat is coaching?


Coaching is een techniek waarbij door middel van vragen stellen en teruggeven van waarneming de coachee uitgedaagd en ondersteund wordt in een door de coachee zelf gestuurd leer/ontwikkelproces. Uitgangspunten vormen de waarden, ambities en talenten van de coachee. Door coaching treedt bewustzijnsgroei op. Dit resulteert in blijvend effectiever gedrag en - door de op de toekomst gerichte doelgerichtheid - snelle resultaten. Dit is een van de facetten waarin coaching zich onderscheidt van therapie. Doordat de coachee zijn eigen bronnen leert aan te boren is het effect duurzaam en kunnen deze diverse bronnen in de toekomst opnieuw gebruikt worden.

Waarmee onderscheidt Lemniscaap-coaching zich?

Angelique en Moniek zijn beiden ervaren coaches. Dat zij beiden arts zijn stelt hen samen met jou in staat om snel tot de kern te komen. Zij kennen de wereld van de gezondheidszorg van binnenuit en zijn op diverse gebieden binnen de gezondheidszorg actief. In coachingtrajecten wordt deze kennis ingezet en gecombineerd met moderne coachingstechnieken en leiderschapstheorieën, waardoor snel verdieping wordt bereikt en vooruitgang geboekt. Dit betekent dat resultaat na vijf à zes keer zichtbaar is. Thema’s kunnen zijn: (persoonlijk) leiderschap, omgang met feedback, de combinatie arts/privé en arts/bestuurder, etc. Indien gewenst kan een uitgebreid wetenschappelijk getest 360-feedback instrument gebruikt worden: ‘The Leadership Circle’ (TLC). Dit instrument wordt ook veel in executive coaching gebruikt en komt snel tot de diepere kern van een persoon. Het laat aanwezige competenties zien en verbindt die met de onderliggende gedachtenpatronen en interne aannames.


In onze teamcoaching gebruiken we diverse methodes afhankelijk van de behoeften van het team / de organisatie. Ook hier ligt onze focus op versterken van de kwaliteiten die al aanwezig zijn. Dit heeft grotere impact en is efficiënter dan de focus op problemen. Uiteraard worden de problemen ook meegenomen.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via info@lemniscaap.com 


Test jouw medisch leiderschap

Feedback over de site? Geef ons feedback!
pp