De 'R' zit in de maand: rust, ritme & reflectie

Hoe zou het zijn, als we ons nog meer zouden laten inspireren door de natuur?

De natuur is zich langzaam aan het klaar maken voor de winter. De dagen worden korter. De bomen en bloemen bloeien niet meer uitbundig. Ze maken zich klaar om helemaal tot rust te komen in de winter, zodat ze daarna in de lente weer met volle kracht en enthousiasme kunnen gaan bloeien.

En wat doen wij in deze periode? Vaak is dit de drukste periode van het jaar. We draven van afspraak naar afspraak. Voor werk en in ons privéleven. In het donker komen we aan op de praktijk of in het ziekenhuis en in het donker gaan we weer naar huis.

Als je nu echt eerlijk bent naar jezelf: voel je die bank met die lekkere deken erop ook zo trekken, als het ‘s avonds vroeg donker wordt? Alleen… je moet nog zoveel doen? Denk je elke ochtend als de wekker gaat: “…nee, nog niet!!!!”

Dus er zijn 2 tegenstrijdige krachten: je wordt naar binnen getrokken, terwijl de wereld om je heen je blijft uitdagen tot rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

Onderzoek heeft aangetoond, dat we als professionals gebaat zijn bij rust en reflectie. Je brein even op non-actief zetten en mijmertijd inlassen levert een positieve bijdrage aan je functioneren.

  • Je kan je daarna beter concentreren
  • Je creëert overzicht
  • Het helpt je vanuit andere perspectieven te kijken
  • Je krijgt sneller nieuwe ideeën
  • Je wordt er gelukkiger van

Hoe creëer jij tijd voor Reflectie? Voor Rust?
Daar helpt de 3e R bij: Ritme! Wat is het Ritme dat jij kan creëren om iedere dag ruimte te maken voor reflectie en rust? Een ritme waardoor je niet meer hoeft na te denken hoe je dat deze dag weer gaat doen. Net als dat je ook over je tandenpoetsen niet meer na hoeft te denken: dat doe je gewoon. Wat is het ritme dat jij kan vinden om ieder jaar je ook echt fysiek even terug te trekken in het najaar en de balans op te maken om weer even het grote plaatje te zien?
Dat is precies waar onze tweedaagse nascholing ZINin! jou de mogelijkheid voor biedt. Onze volgende ZINin! zal zijn in mei 2020. Download hier alvast de brochure. De sleutel is om dit soort reflectiemomenten gewoon in te plannen met regelmaat.

Doe het eens anders, deze herfst! Neem de uitnodiging van de natuur aan. Zoek je Ritme om Rust en Reflectie in je programma op te nemen. Voor het betere bijkomen en opladen. Zodat je dit jaar niet op je tandvlees bij de kerstdagen aankomt!