Kennen van je WHY

Kennen van je WHY

Het kennen van je WHY en ervoor zorgen, dat dit ook in je werk tot uiting kan komen geeft dat je met meer energie en voldoening je werk kan doen. 

Huisarts Marianne, die in een 'twee vrouws'-praktijk in het Zuiden van het land al meer dan 10 jaar mede eigenaar is, liep er tegenaan, dat ze al een tijd met minder plezier haar werk deed en de samenwerking haar vaak energie kostte. Zij kwam bij ons in coaching met de vraag om steviger te kunnen staan in de samenwerking, waar ze merkte, dat ze zich vaak 'klein maakte'. Ze wil ook in de praktijk durven kiezen voor wat haar energie geeft. Op dit moment begon ze haar werk steeds iets minder leuk te vinden. Ze deed veel dingen naast het huisarts werk, maar bleef steeds iets meer onbevredigd met haar werk in haar eigen praktijk.

We zijn begonnen met haar kernwaarden beter te leren kennen en haar kernkwaliteiten. Door goed te kijken naar wat haar energie gaf in het werk en alle activiteiten daarnaast werd het steeds duidelijker, dat zij het heel leuk vindt om structuur in chaos te brengen. En dat ze daar ook heel goed in is. Ze had dit altijd gelabeld als ‘perfectionisme’ en ‘zeuren’, omdat haar maat hier niet zo in geïnteresseerd was en het niet leuk vond. En dus deed ze dit maar af en toe in haar eigen praktijk om de lieve vrede te bewaren. 

In de coaching vond ze woorden voor haar geloof voor haar praktijk: zij gelooft, dat de financiële gezondheid van haar praktijk en de organisatiegraad van groot belang zijn voor de kwaliteit en continuïteit van zorg. En wanneer beiden niet kloppen, dan is dat iets wat voor haar voortdurend energie kost door frustratie. Nu is ze hier in de samenwerking echt voor gaan staan en heeft op een constructieve manier ervoor kunnen zorgen, dat er een aantal zaken veranderd zijn in de praktijk. 

De stappen in het kennen van je WHY:

  • Weten wat je kernwaarden zijn
  • Weten wat je kernkwaliteiten zijn
  • Weten wat jou energie geeft in je werk

De stappen om vanuit je WHY te werken:

  • Woorden vinden voor wat jou enthousiast maakt over je werk
  • Vanuit enthousiasme en stevigheid dit onder woorden kunnen brengen naar de mensen met wie je samenwerkt.
  • Gaan staan voor je drijfveren

Als je kan doen wat je ten diepste drijft en waar je in gelooft, dan geeft dat energie in je werk. En kan je dit ook met enthousiasme en overtuiging overbrengen naar de mensen waarmee je werkt.