Lemniscaap Bericht November

De data van heel 2019 zijn bekend!

Medisch Leiderschap is heel aantrekkelijk, als je beseft hoeveel leuker werken is als je dit doet vanuit Medisch Leiderschap.
Als je weet wat echt belangrijk voor je is als arts in jouw specifieke omgeving en hoe je dat waar kan maken op een goede manier. Dan voelt verantwoordelijkheid nemen en je bijdrage leveren aan het groter geheel krachtig en kan je meer invloed uitoefenen. Dat geeft je vleugels!
Dat is waar onze nascholing zich op richt: waar zit jouw verlangen, waar zitten je sterktes, hoe kan je dat zo goed mogelijk inzetten, hoe bereik je anderen daarmee. Hoe maak je dat mensen zich aan jou willen verbinden in wat je wilt bereiken?
 
Onze kracht is dat de nascholing wordt begeleid door Moniek de Boer (gynaecoloog, coach/ trainer) en Angelique van Dam (huisarts np, coach/ trainer). Beiden hebben, behalve dat zij beiden arts zijn, een lange ervaring met coaching en training van artsen op het gebied van leiderschap (lees meer). Juist de combinatie arts-coach maakt onze nascholing zo uniek.

In onze nascholing gebruiken we moderne ervaringsgerichte technieken. Hierin wordt behalve cognitie, ook gevoel, ervaring (lichaamswerk) en intuïtie benut als bron van informatie. Dit heeft een grote leeropbrengst en brengt diepgaande verandering. We combineren speelsheid en humor met diepgang.
Alle nascholing is geaccrediteerd.

Samenwerken begint bij jezelf! (beoordeeld met een 8,4)
1-Daagse
4 april 2019 of
1 november 2019
Accreditatie: 6 punten
Kosten: €495
Bij samenwerken denk je vaak direct aan je team of afdeling. Samenwerken begint echter bij jezelf. Wat vind je hierin echt belangrijk, wat vind je moeilijk, waar zit je allergie? In deze dag ontdek je waar je onhandigheden zitten in samenwerken, wat maakt dat je zo reageert. En je krijgt heel veel handvatten: wat is echt belangrijk voor je, hoe kan je dat beter communiceren en hoe neem je anderen erin mee.
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.
 
Tijd voor Bezinning! (beoordeeld met een 9).
2-Daagse
23 en 24 mei 2019 of
14 en 15 november 2019
Accreditatie: 10 punten
Kosten: €950

Bezinning, bezieling, zingeving en inspiratie zijn wezenlijk onderdeel van Medisch Leiderschap. In deze 2 daagse is er vooral ruimte om stil te staan bij jezelf en op te laden. Er worden veel handvatten aangereikt voor reflectie en bezinning in individuele oefeningen. In tweetallen en in de hele groep werken we aan bezieling en inspiratie. Tijd om stil te staan bij zingeving, bij waarden, bij  visie en bij dat wat je echt raakt als arts.
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.
 
Leergang Medisch Leiderschap (beoordeeld met een 8,4), incl. individuele coaching.
Meerdaagse
Start 12 februari 2019 of
Start 11 september 2019
Accreditatie: 36 punten
Kosten: €3500 (LHV leden €3000)
De leergang Medisch Leiderschap is interessant voor alle artsen, of je nu al een  aantal jaren werkzaam bent of net start als jonge klare. Het brengt je dichter bij jezelf en geeft je richting in hoe jij als arts wil zijn in de zorg. In de leergang ga je aan de slag met jezelf, met de ander (hoe werk je samen), leer je over verschillende organisatievormen (welke past het best bij jou en je verlangen), oefen je met nieuwe theorieën omtrent veranderen en ervaar je diverse vormen van leiderschap.
De leergang bestaat uit 6 dagen gedurende 3-4 maanden en wordt aangevuld met individuele coaching.
De leergang is voor specialisten en huisartsen.
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.
 
Leergang Medisch Leiderschap voor A(N)IOS (beoordeeld met een 8,5), incl. individuele coaching.
Meerdaagse
Start 23 november 2018 of
Start 15 maart 2019 of
Start 2 oktober 2019
Kosten: €1450 (De Jonge Specialist €1300)

Als AIOS maak je een grote ontwikkeling door. Niet alleen in medische zaken, maar juist ook op persoonlijk vlak. De spagaat die hiërarchie soms oplevert, collegiale samenwerking, hoe ga je om met je eigen rol in de organisatie?
Als je de basisvaardigheden van het A(N)IOS zijn je hebt eigen gemaakt, kan er ruimte zijn je ook te willen ontwikkelen op een ander vlak. Persoonlijke ontwikkeling, hoe kan je meer invloed uitoefenen, hoe laat je je stem op een goede manier horen? Wat heb je nodig om goed te kunnen samenwerken.
Deze leergang is geschikt voor A(N)IOS die hun eerste jaar hebben afgerond.
Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.
 

 We ontmoeten je graag bij onze nascholing! En vergeet het niet in alle agenda's te zetten...
 

“Ik heb diverse cursussen gevolgd bij Lemniscaap. De inbreng door de trainers vanuit hun eigen artsenervaring vergroot mijn eigen leerproces. Hierdoor ontstaat snel (h)erkenning, vertrouwen en een veilige basis om vanuit te leren. Bovendien wordt er veel gelachen.” (gynaecoloog)