Lemniscaap Bubbels januari 2018

Welkom!


We inspireren jullie weer graag met deze bubbels. Wij, Moniek en Angelique, sturen jullie deze nieuwsbrief omdat we denken dat jullie de gezondheidszorg een warm hart toedragen. Lemniscaap staat voor het bijdragen aan het creëren van oneindige mogelijkheden in de gezondheidszorg: door samen te leren, te groeien en te verbinden. Voor dit moment richten we onze trainingen en conference calls nog alleen op dokters. Mocht je dokters kennen die dit ook zouden willen lezen, stuur de bubbels dan graag door! En arts-bestuurders vinden het vast ook interessant! 

We wensen jullie nog graag een mooi 2018 toe! We hopen dat het goed is begonnen voor een ieder en wensen jullie een goed jaar, geïnspireerd door Medisch Leiderschap.


Wat gebeurt er bij Lemniscaap?


Onze nieuwe website is live gegaan! Het was een flinke klus en we zijn trots op het resultaat! Graag horen we jullie op- en aanmerkingen. En natuurlijk vinden we het ook leuk om te horen wat jullie er mooi aan vinden! Dit kan via de feedback button op de site. De deelnemers aan onze leergang en andere trainingen kunnen inloggen op onze besloten leeromgeving. Een technisch hoogstandje van onze websitebouwer Jaap Wesdorp! (www.xequals.com) 

Een deelnemer schreef een uit het hart geschreven stuk in Medisch Contact op 7 december 2017: “Laat mij doen waarvoor ik ben opgeleid”. Daar is een reactie op gekomen van het ministerie van VWS en ze gaat op de koffie bij de beide ministers. 

Voor de VNVA schreven we weer een blog in de serie Medisch Leiderschap. Dit keer over Diversiteit. 

Op 15 november zijn we gestart met de 4e leergang Medisch Leiderschap. Weer een groep enthousiaste huisartsen en specialisten aan de slag met hun eigen Medisch Leiderschap. 

De workshop voor de LOVAH op 24 november op de wetenschapsdag werd goed ontvangen: ‘Leiderschap in de praktijkvoering’. Twee enthousiaste groepen van ongeveer 20 deelnemers hebben ervaren hoe het is om samen  te werken vanuit Medisch Leiderschap. 

Op 25 januari gaven we de training Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap die de deelnemers (weer) waardeerden met een gemiddelde 8,5. 

We hebben diverse maatwerk opdrachten gedaan, waar steeds weer de feedback is dat deelnemers meteen aan de slag zijn gegaan met de resultaten. Dat geeft voldoening, want dat is waar we voor willen staan.


Trainingen Medisch Leiderschap

Leergang Medisch Leiderschap

13 maart -29 juni 2018
Locatie: Kaap Doorn
Accreditatie: 36 punten

BeZINnINg vanuit Medisch Leiderschap tweedaagse

7 en 8 juni 2018
Locatie: Kloosterhotel ZIN in Vught.
Accreditatie: is  aangevraagd.

Leergang Medisch Leiderschap AIOS UMCU

9 februari-30 april 2018
Lokatie: UMCU

Alumni dag 

22 februari 2018
Locatie: Kaap Doorn
Accreditatie: 6 punten

Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap

4 oktober 2018
Lokatie: Kaap Doorn
Accreditatie: is aangevraagd.De ideale gezondheidszorg…


De ideale gezondheidszorg kan ontstaan als iedere arts weet hoe hij/zij richting wil en kan geven aan Medisch leiderschap. Hoe is het met jouw basis in Medisch Leiderschap? Vul hier de test in.

Wat zijn jouw gedachten over verbinding in de gezondheidszorg?
We gaan daar graag met je over in gesprek. Via e-mail, Facebook of Twitter bijvoorbeeld.

Moniek de Boer en Angelique van Dam