Lemniscaap Bubbels juni 2018

WELKOM!

We inspireren jullie weer graag met deze bubbels. Wij, Moniek en Angelique, sturen jullie deze nieuwsbrief omdat we denken dat jullie de gezondheidszorg een warm hart toedragen. Lemniscaap is een samenvoeging van lemniscaat en aesculaap: we staan voor het creëren van oneindige mogelijkheden in een gezondheidszorg die continu in beweging is. Dit doen we door samen te leren, te groeien en te verbinden. Voor dit moment richten we onze trainingen en conference calls nog alleen op dokters. Mocht je dokters kennen die dit ook zouden willen lezen, stuur de bubbels dan graag door! En arts-bestuurders vinden het vast ook interessant.

We vinden alle beweging die er is over Privacy een goede ontwikkeling. Wij hebben ons privacy-en cookiebeleid op de website gezet voor iedereen ter inzage. Naar jou toe willen we het graag simpel houden: Bij de 'unsubsribebutton' onderaan deze nieuwsbrief kun je je uitschrijven als je onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen. Als je je niet uitschrijft voor onze nieuwsbrief, bevestig je ons privacybeleid en ga je hiermee akkoord. Uiteraard kun je ons ook altijd benaderen via info@lemniscaap.com als je wilt dat wij jouw gegevens aanpassen/actief verwijderen.

Hoe creëert Lemniscaap beweging?

De tweedaagse ‘Bezinning vanuit Medisch Leiderschap’ was een inspirerende ervaring en een oase van rust, reflectie en bezinning. Alle deelnemers gingen naar huis met hernieuwde inspiratie voor hun werk als arts en met focus op eigen Medisch Leiderschap. Met concrete plannen hoe dit in het dagelijkse werk vorm te geven. 

De training werd goed gewaardeerd door de deelnemers: gemiddeld een 9 (!!!) in de evaluatie. Meerdere mensen gaven in de evaluatie aan dat alle dokters dit zouden moeten doen” en daarom hebben we besloten deze tweedaagse 2 maal per jaar te gaan geven. De eerstvolgende in november! Dus meld je hieronder aan als je behoefte hebt aan BeZINnINg.

Voor de VNVA schreven we weer een Medisch Leiderschap blog. Dit keer met handvatten om jouw uitstelgedrag te beïnvloeden: 

Onze volgende conference call heeft de vorm van een Socratische dialoog. De socratischemethode is een klassieke methode om een onderzoek gesprek ( dialoog) op gang te brengen. Blinde vlekken en vaste denkgewoonten worden opgespoord. Er ontstaan nieuwe perspectieven op eigen en gemeenschappelijke denkbeelden. Met als focus: hoe breng ik mijn Medisch Leiderschap in de praktijk? Hoe ziet dat eruit? Geef je op tot 2 juli. Je hoeft niet eerder trainingen bij ons gevolgd te hebben om mee te doen. Deze conference calls zijn voor alle artsen toegankelijk en gratis!

Maatwerk opdrachten blijven binnen komen. Dit laat zien, dat deelnemers geraakt en geënthousiasmeerd zijn door het werk wat we eerder met ze deden. Werken met besturen, visiewerk met een maatschap of een praktijk, inhoudelijke sparringsessies, heidagen: er is van alles mogelijk!

Trainingen Medisch Leiderschap


Conference call 
3 juli 2018 20-21 u
Hoe geven we Medisch leiderschap een plaats in onze dagelijkse praktijk?
Via Zoom conference.
https://lemniscaap.com/trainingen/conference-calls/open-conference-call-over-medisch-leiderschap


Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap
12 oktober 2018
Lokatie: Kaap Doorn
Accreditatie: is aangevraagd.
https://lemniscaap.com/trainingen/eendaagse-trainingen/samenwerken-vanuit-medisch-leiderschap


Leergang Medisch Leiderschap
7 november 2018 - 15 februari 2019 
Locatie: Kaap Doorn
Accreditatie: 36 punten
https://lemniscaap.com/trainingen/meerdaagse-trainingen/leergang-medisch-leiderschap-november-2018


BeZINnINg vanuit Medisch Leiderschap- tweedaagse
21 + 22 november 2018
Locatie: Kloosterhotel ZIN in Vught.
Accreditatie: 10 punten
https://lemniscaap.com/trainingen/tweedaagse-trainingen/bezinning-vanuit-medisch-leiderschap-nov-2018


Leergang Medisch Leiderschap voor AIOS
23 november 2018 - 17 januari 2019
Lokatie: Kaap Doorn
https://lemniscaap.com/trainingen/meerdaagse-trainingen/leergang-medisch-leiderschap-voor-aios 

De ideale gezondheidszorg…

Zo naar de vakantie toe, is dit voor velen een drukke tijd. In onze coaching praktijk zien we veel artsen die in ‘overlevingsmodus’ zijn naar de komende vakantie toe. Vanuit deze modus mis je de balans en is het lastig om stevig te staan in je Medisch Leiderschap.
Mindfulness is niet voor niks hip: het is een steun om op diverse momenten in de dag een moment stil te staan en op te laden. We hebben hier voor jullie een korte oefening, die je steeds kunt herhalen. Hij komt uit de ‘Calm’-app, die je kunt downloaden voor meer van dit soort korte tips. We hebben zelfs ervaren dat dit op de fiets kan... Deze app is natuurlijk ook leuk voor ná je vakantie.We wensen je een fijne vakantie!!!
Onze volgende nieuwsbrief komt in september.


Wat zijn jouw gedachten over verbinding in de gezondheidszorg?


We gaan daar graag met je over in gesprek. Via e-mail, Facebook of Twitter bijvoorbeeld.

Moniek de Boer en Angelique van Dam