Medisch Leiderschap verhoogt je werkplezier in de zorg!

Medisch Leiderschap verhoogt je werkplezier in de zorg!

Herken je dit? Dag 1.

Er zijn van die dagen dat je de hele dag in een soort flow je werk doet.
Alles lijkt vanzelf te gaan. De sfeer op de overdracht is goed. De contacten met patiënten zijn, ondanks soms verdrietig, allemaal bijzonder en waardevol. Assistenten, verpleging en collega’s kunnen je de hele dag storen en je geeft iedereen geduldig antwoord. Als je dossier vastloopt, overleg je rustig met ICT en maak je grapjes met de medewerker. Aan het eind van de dag screen je nog even inkomende mail en besluit je rustig met welke je iets gaat doen en met welke niet. Als je naar huis gaat maak je rustig nog even een praatje met de assistente over een ziek familielid. Thuisgekomen heb je nog heel veel energie en besluit je na het eten toch nog te gaan sporten.

En herken je ook deze dagen? Dag 2.
Voor alles wat je door de dag heen doet, lijk je wel door een dikke laag modder te moeten. Op de overdracht is iedereen geprikkeld en aanvallend. Je aanschouwt het alsof je van een afstand kijkt en denkt: “wat een chagrijnig gedoe”. Je spreekuur verloopt moeizaam, patiënten lijken vooral te willen klagen en niet geholpen te willen worden. Elk kwartier voel je jezelf meer leeglopen. Aan het eind van de dag screen je nog even inkomende mail en je ergert je enorm aan de hoeveelheid, aan de onzinnige vragen die gesteld worden en op sommige tik je snel een reactief antwoord. Bij het naar huis gaan ontwijk je de assistente omdat je echt geen zin hebt in haar verhaal. Thuis klaag je tegen huisgenoten en na het eten waarbij je iets te snel wijn drinkt, zak je voor een Netflix film op de bank.

Hoe is het mogelijk dat deze dagen zo verschillend zijn?
Zou dat aan de omgeving liggen of is hier iets anders aan de hand? Hoe groot is de kans dat je omgeving besluit om tegen jou gericht te zijn? En dan ook nog allemaal op dezelfde dag? Tenzij je gelooft in samenzweringen, is dit niet zo waarschijnlijk.
Meer waarschijnlijk is dat je op dag 2 in overlevingsstand staat, waardoor je voornamelijk reactief kan reageren. Werkplezier heeft namelijk veel meer te maken met je eigen reactie op omstandigheden, dan met de omstandigheden zelf.

“The one thing you can’t take away from me is the way I choose to respond to what you do to me. The last of one’s freedoms is to choose one’s attitude in any given circumstance.”
Viktor E. Frankl

Wanneer ga je in overlevingsstand?

  • Als je moe bent
  • Als je je emoties onvoldoende kan reguleren
  • Als je werk niet meer voldoet aan je drijfveren of waarden
  • Als je je sterktes niet meer kan inzetten
  • Als je het gevoel hebt geen invloed meer te hebben

Hoe creëer je met Medisch Leiderschap meer werkplezier in de zorg?

Zelfzorg is een wezenlijk onderdeel van (Medisch) Leiderschap: genoeg slaap (minimaal 7 uur), voldoende rust, voldoende buitenlucht, regelmatig bewegen en gezonde voeding.
Zelfzorg maakt dat je je emoties beter kan reguleren. Mindfulness of meditatie helpt ook in emotieregulering. Je voelt eerder dat je niet je emotie ‘bent’ en je kan meer afstand nemen.
In leiderschap weet je wat je drijfveren, waarden en krachten zijn, waardoor je meer proactieve invloed op je omgeving kan uitoefenen.

Wil jij meer dagen ‘1’?

Onderzoek hier je leiderschap. En word je bewust hoe jij je werkplezier zelf kan vergroten!