Never waste a crisis

In deze bijzondere tijd zijn onze coaching gesprekken even divers als de verschillende situaties waar onze klanten-artsen zich in bevinden. Bij iedere arts geldt dat hun reeds aanwezige eigenschappen (positief én negatief) door de crisis worden versterkt.

Zo ook in het geval van Nicole, 43 jaar en gynaecoloog in een academisch ziekenhuis:

Nicole die in de frontlinie aan het werk was, gunde zich alleen de tijd voor ons gesprek omdat het al in de agenda stond. Tijdens het gesprek kwam zij er achter hoezeer ze onder hoogspanning stond en haar emoties niet de ruimte durfde te geven. Ze was bang dat ze zou breken en ze zich tot niks in staat zou voelen. Zij had zowel thuis als op het werk het gevoel, dat zij er alleen voor stond en dat ze niemand om hulp kon vragen.
Door deze emoties te benoemen in ons gesprek kon ze weer ademhalen en lukte het om na deze afspraak bij de juiste personen haar zorgen te delen en om hulp te vragen.
De samenwerking in de vakgroep werd beter en er kwam vanuit de ‘wij gaan dit samen doen’ een hele actie-gerichte focus. Ze gingen daardoor echter langs elkaar heen praten in de conferencecalls, omdat het niet duidelijk was welk doel ze nastreefden. Er kwam een felle discussie over wat nu het beste plan was. 

Wat in onze gesprekken opvalt is dat artsen vaak een heel doelgerichte aanpak hebben. Die dient in bepaalde patiëntensituaties, maar in contact met collega’s niet altijd. Want het liefst negeren we als arts onze eigen emoties en richten we ons op ‘plannen van aanpak’.

Toch is dít het moment om even stil te staan bij alle gebeurtenissen:

  • Welke emoties heeft deze periode losgemaakt bij iedereen? Wat is daarin belangrijk?
  • Wat heb je als arts ervaren in je werk dat je wilt behouden? Wat echt niet? Welk verlangen zit daarachter?
  • Hoe beïnvloed je zelf de sfeer in het team? Ben je daarin constructief bezig of eerder belemmerend?
  • Wees nieuwsgierig naar wat jij en je collega’s hebben ontdekt in de afgelopen periode. Wat bleek er voor hen en voor jou goed te werken? Wat willen jullie behouden? En wat juist niet?

De vakgroep van Nicole is op dit moment zeer bewust met elkaar aan het nadenken over het ‘nieuwe normaal’. Wat willen ze behouden van de afgelopen tijd en wat moet anders? Eerst kwamen ze online bij elkaar  om van elkaar te horen hoe deze periode is geweest. Daarna luisterden ze vanuit openheid en nieuwsgierigheid naar elkaar wat de verlangens waren voor de toekomst. Hier zijn een aantal concrete voorstellen uitgekomen voor het bestuur van het ziekenhuis. Hier is alvast een afspraak voor gepland, voordat de drukte weer in volle hevigheid losbarst.

‘Never waste a crisis’ is in het geval van Nicole zeker toegepast. Ruimte geven aan emoties is een belangrijke eerste stap om een open gesprek met elkaar te kunnen voeren.  Wat willen we vanuit de ervaringen in de crisis anders doen dan voorheen en wat hebben we daarvoor nodig?  
Door hernieuwd respect voor het werk van de zorgverleners is er nu meer ruimte om dit gesprek aan te gaan. Hierbij de uitnodiging om die urgentie te benutten, vóór dat het weer ‘business as usual’ wordt.

In onze nieuwe webinar serie 'Bezinning in tijden van COVID-19' komen alle bovenstaande vragen aan de orde. NU is het moment om daar tijd voor te nemen. Makkelijk vanuit huis via de computer op een interactieve manier.