Op weg naar een groene afdeling

Artikeltje geplaatst in de nieuwsbrief van de afdeling revalidatie geneeskunde:

Op weg naar een groene afdeling…

De klimaatmars is net voorbij en het is duidelijk dat er iets moet gebeuren! Om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken moet de CO2 uitstoot in 2030 met 45% zijn verminderd en in 2050 zelfs tot nul zijn teruggebracht. En er is ook een relatie tussen klimaatverandering en gezondheid. Wie geen oog heeft voor milieubelastende activiteiten of voor zijn /haar ecologische voetafdruk draagt eigenlijk bij aan gezondheidsproblemen.

Daarbij komt dat minstens 5 procent van de CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door de zorgsector, en daar dragen wij dus ook aan bij. Maar daar kunnen we dus ook samen in positieve zin aan bijdragen !! Door de meest milieubewuste afdeling binnen het St. Antonius Ziekenhuis te worden.

Door bv het licht uit te doen als je de kamer verlaat (al geldt dat vooral voor locatie Nieuwegein ;-) afval te beperken, en zo zijn er vast nog veel meer dingen te bedenken binnen de afdeling PB&R. 

Voorstel: een soort denktank / werkgroep oprichten waarin de verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, en waarin we gaan kijken welke mogelijkheden we op de afdeling kunnen inzetten. 

Meedoen? Stuur me een mailtje ;-)

Patricia Passier, een groene specialist