Sokrates op Sneakers

Verbinden is een voorwaarde om impact te hebben met jouw natuurlijk leiderschap als arts. Elke Wiss geeft je in dit boek handvatten om te verbinden door echt te luisteren en precies de goede vragen te stellen. Door een basis te creëren vanuit de helder uitgelegde Socratische filosofie, te lezen hoe je de goede ‘vraagvoorwaarden’ kan scheppen en te weten welke valkuilen er zijn in het vragen stellen.


Sokrates op sneakers is een leuk praktisch boek met heel veel voorbeelden. Een boek voor dappere denkers. Voor mensen die durven twijfelen, die willen onderzoeken in plaats van zeker te weten. Voor mensen die de moed hebben om niet meteen te roepen, maar eerst te zwijgen. Wat in deze tijd van polarisatie echt het verschil kan maken.


"Sokrates op sneakers is een filosofische gids met tips en tricks om vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat je echte gesprekken kunt voeren die leiden tot verbinding. Met de ander, én met jezelf.’ Juist in stilte kan je dit boek gebruiken om goede vragen aan jezelf te stellen!

Een verfrissend boek, dat je als arts zal ondersteunen in de gesprekken met je collega’s, je werknemers en ook met je patiënten. En natuurlijk kan het privé ook geen kwaad om je te oefenen in de houding van het ‘niet-weten’.