Samen verantwoordelijkheid nemen voelt lichter!

Samen verantwoordelijkheid nemen voelt lichter!

Na deze hele periode kan het zijn dat je dingen wilt veranderen. En dan kan het soms zwaar voelen om dat allemaal te proberen op je schouders te nemen. En te denken, dat jij dat allemaal alleen moet regelen en niemand anders het snapt.

En dat kan ook anders! Samen krijg je namelijk altijd meer voor elkaar, dan in je eentje. Dus hoe kan je gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen, bijvoorbeeld met je collega's, om een zorg te creëren, die beter past bij wat jou enthousiast maakt om arts te zijn? Hoe inspireer je elkaar daartoe? Welke manier kunnen jij en je collega's vinden om met elkaar jullie stem laten horen: in je vakgroep, naar het stafbestuur, naar de zorgverzekering, in de HOED, etc. Dat begint met het gesprek hierover aan te gaan. Vanuit open nieuwsgierigheid naar de ideeën van anderen.

Samen verantwoordelijkheid nemen maakt, dat je werk leuker wordt en dat het meer voldoening geeft. En dan voelt verantwoordelijkheid nemen als 'part of the dance'!

Wat maakt jou enthousiast om je werk als arts te doen?

Een simpele vraag om jezelf regelmatig te stellen. En dan bewust kiezen hoe je daar verantwoordelijkheid voor kan nemen en wie je daar bij kan betrekken. Het hoeft niet meteen in grote stappen, maar kan ook in kleine stapjes. Je zult zien, als je dit met anderen gaat delen, dat dit heel aanstekelijk kan werken. Iedere arts heeft zo zijn/haar eigen verlangens voor de zorg. En ook al zijn die niet altijd hetzelfde als die van jou; ze kunnen best compatibel zijn.