Vind je Ikigai

Om welke reden stap jij ’s ochtends je bed uit? Een boek dat past in het post-covid tijdperk bij het -nu al een containerbegrip- ‘nieuwe normaal’.
Het Japanse concept ‘Ikigai’ betekent ‘een reden om te zijn of te ontwaken’, de reden waarom je ’s ochtends vrolijk je bed uitkomt. Volgens de Japanners hebben we allemaal één of zelfs meerdere ikigai in ons. Die vind je door middel van een zoektocht naar jezelf.

In crisistijd hebben we soms meer tijd of in elk geval meer aanleiding om over ons ikigai na te denken. We krijgen onze reason why vaak iets helderder omdat we in die periode beter beseffen wat echt belangrijk voor ons is. 

Als je ‘in ikigai’ bent, dan kan je,

  1. je werkelijke zelf zijn
  2. met voldoening co-creëren met je familie en je collega’s
  3. dagelijks momenten van flow en synergie ervarenDe Ikigai methode bestaat uit 4 componenten:

Waar je van houdt
Wat de wereld nodig heeft
Waar je voor betaald kan worden
Waar je goed in bent.

In de doorsnede in het midden, in ‘Ikigai’, maak je op de beste manier gebruik van jezelf met de meeste impact op de wereld om je heen, terwijl je er plezier in hebt en er ook nog voor betaald wordt. Dat is ook precies wat wij met medisch leiderschap voor iedere arts voor ogen hebben.

Wat is je Passie. Je missie. Je Roeping. En je Beroep. Dit boek geeft je handvatten om deze grote begrippen voor jou concreet en letterlijk onder woorden te brengen. Je wordt meegenomen op een reis door Japan, wat een originele achtergrond geeft aan dit boeiende onderwerp.


Van de auteurs Francesc Miralles en Héctor García, dit boek is :

Voor iedereen die de wereld tot een mooiere en aangenamere plek maakt,
door zijn passies te delen en ze bij anderen te laten opbloeien.